Τετάρτη ...και φευγάτοι !!!

Ιστολόγιο για μαθητές Δ' τάξης

Επίλογος...

Αυτό ήταν...
Το "ταξίδι" μας ολοκληρώθηκε. Το "καράβι" μας δένει πια στο λιμάνι...

Το "ταξίδι" μας, η σχολική χρονιά. Η πορεία στην Δ' τάξη !!! Και το ταξίδι αυτό ήταν όμορφο, διασκεδαστικό και πλούσιο σε γνώσεις και εμπειρία. Πολύ ωραία τάξη η Τετάρτη Δημοτικού!...

Το "καράβι" μας, τα "9 blog ...άκια"! Ένα "καράβι" σε δύσκολο, κουραστικό και επίπονο ταξίδι, μέσα στην απέραντη "θάλασσα" της ηλεκτρονικής αναζήτησης και της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Ένα "καράβι" που προσπάθησε να φέρει κάτι διαφορετικό στη γνώση και στη σχολική πρακτική. Στόχος, μια διαφορετική προσέγγιση και μια σημαντική βοήθεια στα μαθήματα και στην καθημερινότητα της σχολικής τάξης. Αποτελέσματα; Τεράστια και σημαντικά. Σε όλους τους τομείς.
 
Άξιζε τον κόπο αυτή η προσπάθεια. Παρά τις αρχικές (γραφειοκρατικές) δυσκολίες, που λίγο έλειψε να κοστίσουν το κλείσιμο του ιστολογίου μας. Παρά τις πολύωρες αναζητήσεις και επιλογές για το υλικό των αναρτήσεων. Άλλωστε, δεν είναι "χάσιμο" και "σπατάλη" χρόνου όταν προσπαθείς να φτιάξεις, να συνθέσεις και να προσφέρεις κάτι δημιουργικό και πολύτιμο στη μάθηση, κάτι που το απευθύνεις σε μικρούς μαθητές. Με αυτό το σκεπτικό πορεύτηκαν τα "9 blog ...άκια" στους 9 μήνες της ύπαρξής τους στο διαδίκτυο. Σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα. Η εμπειρία για την επόμενη φορά υπάρχει. Μακάρι η προσπάθεια ετούτη να βρει πολλούς μιμητές και να οδηγήσει σε πολύ καλύτερα ιστολόγια για την Δ' τάξη (και όχι μόνο)...

Για το τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω:
  • τους μαθητές μου εκείνους που μου έδιναν δύναμη και κουράγιο να διατηρήσω και να συνεχίσω μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς ετούτο το ιστολόγιο.
  • όλους τους μικρούς μαθητές που επισκέπτονταν το ιστολόγιό μας.
  • όλους τους επισκέπτες που "χτύπησαν" την πόρτα μας με το κλικ του ποντικιού τους πάνω από 9.000 φορές (μέχρι σήμερα)
  • και βέβαια, την Google που προσφέρει τα εργαλεία για τη δημιουργία και τη φιλοξενία blogs όπως το δικό μας.

Τα "9 blog ...άκια" ολοκλήρωσαν, λοιπόν, την αποστολή τους και αποσύρονται σιγά σιγά από το διαδίκτυο. Οι αναρτήσεις θα παραμείνουν για λίγο καιρό ακόμα, ωσότου το ιστολόγιο κλείσει οριστικά την παρουσία του στον κόσμο του διαδικτύου (εκεί, κατά το Δεκέμβρη του 2010).

Επιθυμία μου είναι η συνέχεια και στην Ε' τάξη, με ένα νέο ιστολόγιο, ακόμα καλύτερο και πληρέστερο από το τωρινό "αδερφάκι" του. Το αν πραγματοποιηθεί, όμως, αυτή η επιθυμία, ο χρόνος και οι συγκυρίες θα το δείξουν. Ίδωμεν...

Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή συνέχεια στην Ε' τάξη για τους μικρούς μαθητές...

Παύλος Κ.
Δάσκαλος

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Το παρόν ιστολόγιο δεν είναι πλέον ενεργό και δεν γίνονται νέες αναρτήσεις. Οι αναρτήσεις που ήδη υπάρχουν αφορούν τη σχολική χρονιά 2009 - 2010. Επίσης τα link που υπάρχουν στο σύνολο του ιστολογίου δεν ελέγχονται πια από τον διαχειριστή.

Ως εκ τούτου, ο χρήστης του ιστολογίου είναι απόλυτα υπεύθυνος για την περιήγησή του σε αυτό.

Θερμή παράκληση, εάν κατά την περιήγηση διαπιστωθεί σε ανάρτηση ή link οποιαδήποτε παρέκκλιση από το περιεχόμενο, να ενημερωθεί μέσω e-mail ο διαχειριστής (η ηλεκτρονική διεύθυνση υπάρχει παρακάτω)

Ευχαριστώ πολύ!
Ο διαχειριστής του Blog.

Στην Ε' τάξη θα τα λέμε από εδώ...

Μαντεψε τον αριθμο (1 - 100)

Σάββατο 17 Απριλίου 2010, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Σοφά λόγια που έλεγε ο Σωκράτης...

Σοφά λόγια που έλεγε ο Σωκράτης...

Θερμή παράκληση...

Το ιστολόγιο ετούτο υπάρχει ΜΟΝΑΧΑ για παιδαγωγικούς σκοπούς. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που δημοσιεύεται στις αναρτήσεις (κείμενα, εικόνες, βίντεο, ηχητικά) προκύπτει έπειτα από πολύωρη και κοπιαστική αναζήτηση στο διαδίκτυο και σε βιβλία και εξυπηρετεί ΜΟΝΑΧΑ τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Δ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου, προσφέροντας λύσεις σε οπτικοακουστικό εποπτικό υλικό.

Δεδομένου ότι αυτό το υλικό αποτελεί πνευματική δημιουργία άλλων (αναφέρονται ως "πηγές", όπου είναι δυνατόν), θα παρακαλούσαμε θερμά να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ και να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ υλικό από ετούτο το ιστολόγιο για οποιονδήποτε άλλο σκοπό (εμπορικό ή μη), πέραν των μαθησιακών αναγκών των μαθητών της Δ΄Δημοτικού...

Καλώς ήλθατε...

Καλώς ήλθατε στον ηλεκτρονικό τόπο για μαθητές Δ' τάξης Δημοτικού σχολείου ...και όχι μόνο!

Μέσα από τις χρήσιμες συνδέσεις που προσφέρει, μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, μέσα από τις πολλές και διαφορετικές αναρτήσεις, τα παιδιά θα μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, να εκφράσουν απόψεις, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν, να ασκηθούν στη σωστή χρήση του διαδικτύου.
Εδώ θα δημοσιεύονται χρήσιμα άρθρα, απόψεις, σχόλια, εργασίες παιδιών και, γενικά, οτιδήποτε κριθεί χρήσιμο για τους μικρούς μαθητές.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ:
Παρότι έχει ελεγχθεί στο μέγιστο βαθμό κάθε σύνδεση που υπάρχει στο ιστολόγιο (και ελέγχεται όσο συχνότερα γίνεται), καλό θα είναι, η είσοδος, η παραμονή και η χρήση του διαδικτύου από τα μικρά παιδιά, να γίνεται ΠΑΝΤΟΤΕ με την επίβλεψη ενός ενήλικα.


Καλή περιήγηση !!!

Η ώρα είναι...

Και ο μήνας έχει...

Εβδομάδες ανάγνωσης...

Αυτό ήτανε για φέτος...


Οι εβδομάδες ανάγνωσης τελείωσαν για τη φετινή σχολική χρονιά, όχι όμως και το διάβασμα βιβλίων.

Αν θέλετε να δείτε, βιβλία που προτείνουμε για το καλοκαίρι ή βιβλία που έχουμε διαβάσει σε όλες τις εβδομάδες ανάγνωσης 2009 - 2010, κάντε κλικ
εδώ...

Το πρόβλημα της εβδομάδας...

Και τα 28 προβλήματα που αναρτήθηκαν στο blog, μαζί με τις λύσεις τους,
εδώ...

Μαθαίνω καλύτερα με...

Ιστοσελίδες για χρήση και βοήθεια στα μαθήματα...

Παίζω, αναζητώ, μαθαίνω...

Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο...

Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο...
"...Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά, απ' τη χαρά που δίνεις."

Για βιβλιοφάγους (καλή όρεξη)...

Για λίγο μεγαλύτερους από εμάς (Στ' τάξη)...

Περιοδικά στο διαδίκτυο

Ο καιρός τώρα στην περιοχή μας...

Μας έχουν δει έως τώρα...

free hit counters

Η παρέα μας είναι από...

free counters

Αυτή τη στιγμή, είμαστε παρέα όλοι κι όλοι...

(...μα πού πήγαν όλοι οι άλλοι;)

Πληροφορίες γι΄αυτό το blog...

Ιστολόγιο για μαθητές
Δ' τάξης Δημοτικού Σχολείου

Διαχειριστής:
Παύλος Κ.
Δάσκαλος

Για λόγους ασφάλειας των μικρών μαθητών, έχουν απενεργοποιηθεί από το ιστολόγιό μας οι δυνατότητες σχολίων και άμεσης επικοινωνίας.

Θέλουμε όμως τις προτάσεις σας, την κριτική σας και τις σκέψεις σας για όλη ετούτη την προσπάθεια.

Θα χαρούμε πολύ, αν μας στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του διαχειριστή:

pavlis005@gmail.com

Το ιστολόγιο λειτουργεί καλύτερα με...

Το ιστολόγιο λειτουργεί καλύτερα με...
(κλικ για λήψη και εγκατάσταση)

(κλικ για λήψη και εγκατάσταση)