Τετάρτη ...και φευγάτοι !!!

Ιστολόγιο για μαθητές Δ' τάξης

Βιβλία που διαβάσαμε (β' μέρος)...

Συνεχίζουμε και γράφουμε την άποψή μας για τα βιβλία που διαβάσαμε στις προηγούμενες "εβδομάδες ανάγνωσης". Επίσης, βαθμολογούμε, με άριστα το 5.

"Σκύλος με σπίτι"   της Γαλάτειας Γρηγοριάδου - Σουρέλη
Ήταν ένας σκύλος που δε θυμόταν ούτε το όνομά του από την τεμπελιά του. Ώσπου μια μέρα, ήρθε μια γάτα και του έδειξε τον τρόπο να μην τεμπελιάζει. Το σπίτι του σκύλου ήταν χάλια, μα αφού είχε ξεπεράσει την τεμπελιά, το έφτιαξε. Μαζί έφτιαξε και την περιοχή που ζούσε, με τη βοήθεια των γατιών και των πουλιών.
Το βιβλίο αυτό μου άρεσε γιατί είχε ωραία εικονογράφηση και γιατί κατάλαβα τι έλεγε. Το συστήνω σε όλους γιατί η ιστορία είχε ενδιαφέρον και ήταν πάρα πολύ ωραία.
Η βαθμολογία μου:  5 στα 5  (Παντελής)


"Όλιβερ Τουίστ"    του Τσαρλς Ντίκενς
Το βιβλίο μιλάει για ένα παιδί ορφανό που περνάει πολλά για να φτάσει στο Λονδίνο. Όταν φτάνει εκεί τότε τον κάνουν κλέφτη, αλλά αυτός ποτέ δεν κλέβει. Όλα αυτά τα περνάει γιατί ο αδερφός του τα κάνει όλα για να πάρει την περιουσία του πατέρα τους.
Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πολύ. Όμως με στενοχώρησε γιατί ήταν πολύ θλιβερό και δεν μου άρεσε που είχε έναν φόνο. Νομίζω ότι θα το πρότεινα για παιδιά τουλάχιστον από 11 χρονών και πάνω, ώστε να καταλαβαίνουν τις λύπες, γιατί εγώ, όταν το διάβασα, μου ήρθε να βάλω τα κλάματα.
Η βαθμολογία μου:  3,5 στα 5  (Κέιση)


"Η δασκάλα μας η Μάγια, όλο και μας κάνει μάγια"   του Τέρενς Μπλάκερ
Ζωηρή, άτακτη, δυναμική και ατίθαση. Δεν υπάρχει άλλη σαν την Τρίτη τάξη στο σχολείο του Αγίου Βαρνάβα. Η δασκάλα της Γ' τάξης, η κυρία Μάγια, είχε στην τσάντα της κάθε μέρα ένα ποντικάκι και μια όχι και τόσο ευγενική κουκουβάγια. Η κυρία Μάγια έχει και μια κρυφή δύναμη και αλλάζει τη ζωή του σχολείου.
Το συστήνω σε όλα τα παιδιά γιατί είναι ένα βιβλίο με δράση, περιπέτεια και πολύ γέλιο.
Η βαθμολογία μου:   5 στα 5  (Νικόλ)

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Το παρόν ιστολόγιο δεν είναι πλέον ενεργό και δεν γίνονται νέες αναρτήσεις. Οι αναρτήσεις που ήδη υπάρχουν αφορούν τη σχολική χρονιά 2009 - 2010. Επίσης τα link που υπάρχουν στο σύνολο του ιστολογίου δεν ελέγχονται πια από τον διαχειριστή.

Ως εκ τούτου, ο χρήστης του ιστολογίου είναι απόλυτα υπεύθυνος για την περιήγησή του σε αυτό.

Θερμή παράκληση, εάν κατά την περιήγηση διαπιστωθεί σε ανάρτηση ή link οποιαδήποτε παρέκκλιση από το περιεχόμενο, να ενημερωθεί μέσω e-mail ο διαχειριστής (η ηλεκτρονική διεύθυνση υπάρχει παρακάτω)

Ευχαριστώ πολύ!
Ο διαχειριστής του Blog.

Στην Ε' τάξη θα τα λέμε από εδώ...

Μαντεψε τον αριθμο (1 - 100)

Σάββατο 17 Απριλίου 2010, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Σοφά λόγια που έλεγε ο Σωκράτης...

Σοφά λόγια που έλεγε ο Σωκράτης...

Θερμή παράκληση...

Το ιστολόγιο ετούτο υπάρχει ΜΟΝΑΧΑ για παιδαγωγικούς σκοπούς. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που δημοσιεύεται στις αναρτήσεις (κείμενα, εικόνες, βίντεο, ηχητικά) προκύπτει έπειτα από πολύωρη και κοπιαστική αναζήτηση στο διαδίκτυο και σε βιβλία και εξυπηρετεί ΜΟΝΑΧΑ τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Δ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου, προσφέροντας λύσεις σε οπτικοακουστικό εποπτικό υλικό.

Δεδομένου ότι αυτό το υλικό αποτελεί πνευματική δημιουργία άλλων (αναφέρονται ως "πηγές", όπου είναι δυνατόν), θα παρακαλούσαμε θερμά να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ και να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ υλικό από ετούτο το ιστολόγιο για οποιονδήποτε άλλο σκοπό (εμπορικό ή μη), πέραν των μαθησιακών αναγκών των μαθητών της Δ΄Δημοτικού...

Καλώς ήλθατε...

Καλώς ήλθατε στον ηλεκτρονικό τόπο για μαθητές Δ' τάξης Δημοτικού σχολείου ...και όχι μόνο!

Μέσα από τις χρήσιμες συνδέσεις που προσφέρει, μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, μέσα από τις πολλές και διαφορετικές αναρτήσεις, τα παιδιά θα μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, να εκφράσουν απόψεις, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν, να ασκηθούν στη σωστή χρήση του διαδικτύου.
Εδώ θα δημοσιεύονται χρήσιμα άρθρα, απόψεις, σχόλια, εργασίες παιδιών και, γενικά, οτιδήποτε κριθεί χρήσιμο για τους μικρούς μαθητές.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ:
Παρότι έχει ελεγχθεί στο μέγιστο βαθμό κάθε σύνδεση που υπάρχει στο ιστολόγιο (και ελέγχεται όσο συχνότερα γίνεται), καλό θα είναι, η είσοδος, η παραμονή και η χρήση του διαδικτύου από τα μικρά παιδιά, να γίνεται ΠΑΝΤΟΤΕ με την επίβλεψη ενός ενήλικα.


Καλή περιήγηση !!!

Η ώρα είναι...

Και ο μήνας έχει...

Όλες οι αναρτήσεις...

Εβδομάδες ανάγνωσης...

Αυτό ήτανε για φέτος...


Οι εβδομάδες ανάγνωσης τελείωσαν για τη φετινή σχολική χρονιά, όχι όμως και το διάβασμα βιβλίων.

Αν θέλετε να δείτε, βιβλία που προτείνουμε για το καλοκαίρι ή βιβλία που έχουμε διαβάσει σε όλες τις εβδομάδες ανάγνωσης 2009 - 2010, κάντε κλικ
εδώ...

Το πρόβλημα της εβδομάδας...

Και τα 28 προβλήματα που αναρτήθηκαν στο blog, μαζί με τις λύσεις τους,
εδώ...

Μαθαίνω καλύτερα με...

Ιστοσελίδες για χρήση και βοήθεια στα μαθήματα...

Παίζω, αναζητώ, μαθαίνω...

Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο...

Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο...
"...Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά, απ' τη χαρά που δίνεις."

Για βιβλιοφάγους (καλή όρεξη)...

Για λίγο μεγαλύτερους από εμάς (Στ' τάξη)...

Περιοδικά στο διαδίκτυο

Ο καιρός τώρα στην περιοχή μας...

Μας έχουν δει έως τώρα...

free hit counters

Η παρέα μας είναι από...

free counters

Αυτή τη στιγμή, είμαστε παρέα όλοι κι όλοι...

(...μα πού πήγαν όλοι οι άλλοι;)

Πληροφορίες γι΄αυτό το blog...

Ιστολόγιο για μαθητές
Δ' τάξης Δημοτικού Σχολείου

Διαχειριστής:
Παύλος Κ.
Δάσκαλος

Για λόγους ασφάλειας των μικρών μαθητών, έχουν απενεργοποιηθεί από το ιστολόγιό μας οι δυνατότητες σχολίων και άμεσης επικοινωνίας.

Θέλουμε όμως τις προτάσεις σας, την κριτική σας και τις σκέψεις σας για όλη ετούτη την προσπάθεια.

Θα χαρούμε πολύ, αν μας στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του διαχειριστή:

pavlis005@gmail.com

Το ιστολόγιο λειτουργεί καλύτερα με...

Το ιστολόγιο λειτουργεί καλύτερα με...
(κλικ για λήψη και εγκατάσταση)

(κλικ για λήψη και εγκατάσταση)